Zelf-Healing Affirmaties

Affirmaties helpen je om positief te leren creëren. Positieve gedachten creëren positieve ervaringen. Andersom is natuurlijk ook waar, helaas.

Daarom is het zó moeilijk om onze gedachten te veranderen: we zien voortdurend bevestiging in onze ervaringen van onze manier van denken!!

Echter: als je dus jezelf aanleert om anders te denken, ga je andere ervaringen creëren. Zeker de moeite waard als je merkt dat je steeds ervaringen aantrekt die je niet dienen. Op naar een oneindig positieve spiraal naar boven!

Goed om te onthouden is dat de woorden "Ik ben ..." zeer krachtig creëren.

Ik ben liefde.

Ik ben acceptatie.

Ik ben vergeving.

Ik ben overvloed.

 

Dit zijn enkele voorbeelden die kunnen helpen om je oude gedachtenpatronen te transformeren. Ze worden het krachtigst als je ze iedere dag herhaalt. Niet alleen ze denken, zeggen maar het belangrijkste is eigenlijk dat je óók gelooft dat je bijvoorbeeld oneindige overvloed bent. Dan creëer je vanuit de zijnstoestand overvloed. En niet van de doenerige affirmerende persoon die overvloed wil zijn. Snap je? Het eerste is veel krachtiger dan het tweede, omdat de persoon dan al wéét dat hij/zij deze overvloed is. Je bent in feite dan één met het Godsbewustzijn dat al weet dat het alles is. Totdat je daadwerkelijk overal in je systeem kunt voelen dat je overvloed bent en dit dus ook ervaart in je leven, kun je met affirmaties richting je (in dit voorbeeld) doel van overvloed werken. 

 

Zijn jouw gedachten gebaseerd op (traumatische) ervaringen, dan is er naast affirmaties méér nodig voor jezelf. Het is dan van belang om dieper te gaan en de lading op de ervaringen los te leren laten.

Zie Zelf-healing Traumatische Ervaringen.

 

Vijf minuten affirmaties:

* Dank zeggen

* Zegeningen

* Overvloed

* Acceptatie

* Vergeving

 

Naast het in jezelf opzeggen van affirmaties kun je ook je (mineraal)water opladen met affirmaties. Het is door Masaru Emoto bewezen dat water reageert op woorden en gebeden. Woorden als liefde, dank, waardering en vrede geven prachtige waterkristallen. De positieve woorden die je wilt overbrengen op het water kun je op papier schrijven en op je waterfles plakken. Als je gedurende de dag dit water drinkt, verhoog je op een heel simpele manier je eigen energie. 

 

Een pionier op het gebied van positief denken was natuurlijk Louise Hay. Neem bijvoorbeeld haar "101 power thoughts for life", te downloaden via HayHouse. Een absolute aanrader als je je positief denken eigen wilt maken of als reminder als je merkt dat je toch weer even bent terug gevallen in een negatieve gedachtenspiraal. Aanrader!

 

 

Doorgaan naar: 

* Meditaties (nog onder constructie)

Ondersteuning bij het maken van keuzes

Transformeren van traumatische ervaringen

 

Terug naar het Zelf-Healing menu. 

 


Praktijk Zonneroosje

Sabrina van Ruiten

Eesterich 11

8722 HD Molkwerum

06-27 147 142

info@zonneroosje.nl

www.zonneroosje.nl