Zelf-Healing Keuzes

Dit onderdeel is bedoeld om je te helpen ondersteunen met het maken van keuzes. Keuzes maken kan soms lastig zijn, maar van binnen zul je altijd het juiste antwoord voor jou weten. Hoe kom je er echter achter wat dit juiste antwoord voor jou is?

Er zijn verschillende methodes om te testen of iets goed voor je is of niet.

 

Om te beginnen kun je dit testje doen. Hiervoor moet je wel even met zijn tweën zijn. De rest van de hieronder besproken testjes kun je alleen doen.  

Het bewijs dat Liefde de ware kracht van het universum is. 

Ga met je partner voor deze oefening tegenover elkaar staan. Eén van jullie houdt de palmen van zijn/haar handen tegen elkaar gedrukt voor de borst.

De andere persoon gaat proberen om de handen van elkaar af te trekken.  

Maar nu de magic!! Jullie gaan dit twee keer proberen.

De eerste keer stuurt de persoon die zijn palmen tegen elkaar houdt, zoveel mogelijk boze energie door de handen heen, terwijl de ander probeert de handen uit elkaar te trekken.

De tweede keer stuurt de persoon die zijn palmen tegen elkaar houdt, zoveel mogelijk liefde energie door de handen heen, terwijl de ander probeert de handen uit elkaar te trekken. 

Wat is je resultaat?

 

Een lastige keuze, is alleen een lastige keuze als je lading op het antwoord hebt zitten. Voor het verkrijgen van een zuiver antwoord op wat het beste voor jou is, is het echter wel van belang dat je die lading op het antwoord los laat. Laat je die lading niet los, dan is het mogelijk dat je antwoorden op basis van je eigen gedachtes krijgt en niet zozeer een zuiver antwoord met wat het beste voor jou is. Je kunt het antwoord dus beïnvloeden! Daar schiet je echter uiteindelijk niets mee op, de waarheid/eerlijkheid duurt het langste en heb je het meeste aan. Loslaten van de lading op je keuzesituatie kun je simpel doen door deze bewust met een uitademing los te laten. Bewust de keuze maken om de waarheid te horen werkt ook.  

Als je een keuze wilt maken tussen twee of meerdere opties, maar je komt er niet goed uit, dan kun je de volgende hulpmiddelen gebruiken:

 

* Pendel. Als je gewend bent om met de pendel te werken, dan kun je door middel van de pendel om antwoorden vragen. Heb je nog nooit met een pendel gewerkt en wil je dit wel graag, dan raad ik je aan om een goed boek daarover aan te schaffen. Bijvoorbeeld "Pendelen van A tot Z" van Petra Sonnenberg. Daarin staat uitgebreid uitgelegd hoe je met de pendel kunt leren werken en het bevat veel cirkeldiagrammen om jezelf vragen te stellen. Het duurt best een tijdje (bij mij zo'n anderhalf jaar) voordat je goed met de pendel overweg kunt. Het is zeer de moeite waard als het je aanspreekt.

* Aantrekken/afstoten. Bij voedingsmiddelen kun je dit bijvoorbeeld goed doen in de winkel. Als je twijfelt of een product je gezondheid bevordert, houd het voedingsmiddel voor je borst en voel of je lichaam er naartoe of ervan af wil bewegen. Aantrekking geeft dan een ja. Afstoting een nee.

* Voor/achter bewegen. Als je staat, kun je je lichaam vragen stellen. Je kunt met je lichaam afspreken dat als het naar voren beweegt, dit een ja betekent. Als het naar achteren beweegt, is het een nee. Bijvoorbeeld: hoeveel stuks fruit op een dag is goed voor mij? Vervolgens begin je te tellen: 0 antwoord voelen, 1 antwoord voelen, 2, 3, etc. Zodra je een "ja" in je lichaam voelt, heb je je antwoord. Wel opletten, want soms zijn er meerdere antwoorden die goed voelen en is er sprake van een bepaalde graad van goed zijn. Als je je lichaam duidelijk vraagt wat het allerbeste voor je is, dan zul je daar ook een duidelijk antwoord op krijgen. Leuk om te proberen. Je lichaam heeft alle wijsheid in zich. Natuurlijk is het niet alleen leuk om het zo aan je lichaam te vragen, houd ook in de gaten hoe je vervolgens voelt bij het antwoord en het opvolgen van het antwoord. Dat is uiteindelijk de beste graadmeter.

* Het stoplicht. Je kunt je ogen dicht doen en een stoplicht/verkeerslicht voor je zien. Stel dan de vraag: is ... de allerhoogste keuze voor mij? Het antwoord kun je dan voor je zien als het oplichten van rood = nee of oranje = twijfel of groen = ja. Als je je daar prettig bij voelt, kun je hulp van de engelen vragen bij het antwoord. Heb je oranje als antwoord gekregen, dan kun je gaan doorvragen. Wellicht is deze keuze goed voor je in combinatie met iets anders?  

* Spiertesten. Je lichaam spreekt altijd de waarheid. Als een spier sterk test, heb je een ja. Test de spier zwak, heb je een nee. De gemakkelijkste manier om jezelf te testen is de O-ring test. Met je ene hand (zeg je rechterhand) zet je je middelvinger en je duim op elkaar. Dit is je testhand. Vervolgens stel je de vraag aan jezelf. Met je linkerwijsvinger en duim op elkaar laat je de ringen kruisen. Je probeert met je linkerhand de ring van je rechterhand te verbreken. Lukt dit, dan testen je spieren dus zwak en heb je een nee. Lukt dit niet, dan testen je spieren dus sterk en heb je een ja. Zo ben ikzelf ontzettend geschrokken van de (negatieve) invloed van geraffineerde suiker. Probeer maar eens gewone witte suiker en test jezelf dan.  

* Gronding. Als je bekend bent met het begrip gronding, dan kun je je voor deze oefening eerst gronden. Vervolgens ga je één voor één de keuzes invoelen die je hebt. Welke keuze voelt het meest gegrond? Van welke keuze(s) krijg je energie? Welke keuze(s) kost(en) je energie?

* In de situatie inleven. Zie jezelf in de keuzesituatie. Hoe voelt dat? Voelt het prettig en ontspannen? Klopt het? Of juist helemaal niet? Hoe voelt je lichaam? Vaak geeft je lichaam al duidelijk aan wat voor jou de beste keuze is. 

* Rust. Een goed criterium is ook de situatie die je de meeste rust geeft. Als je je rustig en ontspannen, prettig voelt bij een bepaalde keuze, dan is het een goede keuze.

* Vragen. Een laatste manier is vragen wat de beste keuze is. Ik vraag graag God, Jezus en de (aarts)engelen om hulp bij het maken van beslissingen. Vind je het moeilijk om contact met de engelen te maken?

Dan kun je ook Praktijk Zonneroosje om hulp vragen door middel van het aanvragen van een Gesprek met de engelen

 

Bovenstaande vormen zijn natuurlijk suggesties om je te helpen. Naast intuïtie blijft het bij het maken van beslissingen belangrijk om ook je gezonde verstand te gebruiken. Je hoeft niets van bovenstaande hulpmiddelen te gebruiken, je mag alles gebruiken. Als het je helpt, spread the wisdom. Als het je niet helpt, dan is er wellicht een andere methode die je veel beter past.  

 

 

Doorgaan naar: 

* Meditaties (nog onder constructie)

* Affirmaties

Transformeren van traumatische ervaringen

 

Terug naar het Zelf-Healing menu. 

 


Praktijk Zonneroosje

Sabrina van Ruiten

Eesterich 11

8722 HD Molkwerum

06-27 147 142

info@zonneroosje.nl

www.zonneroosje.nl